torsdag den 26. februar 2009

En blog om Paris FC - 13. del.



13. aug 2009

Så er vi i gang i Ligue 1. Efter 23 års fravær er vi endelig tilbage i den bedste række. Vi er tilbage hvor vi hører til. Mit mål for denne sæson er, at vi undgår nedrykning. Vores unge spillere skal kæmpe for det i denne sæson, og så er de bedre rustet til næste år. Medieprognosen siger at vi ender som nr. 13 i rækken. Det er bestyrelsens forventning at vi ender midt i rækken.

Sommerpausen er brugt til at købe forstærkninger. Desuden har vi solgt en enkelt spiller, og to er gået på pension.

Transfers ud >>>
Serge Mimpo - gået på pension
Teddy Bertin - gået på pension
Dennis Cagara - solgt til RC Strasbourg for 15 mio + klausuler

Transfers ind <<<
Dor Malul, 1 mio, http://i44.tinypic.com/zn368g.jpg
Léo Schwechlen, 14 mio, http://i41.tinypic.com/2jetqx2.jpg
Bolivar, Fri transfer, http://i44.tinypic.com/s4ust4.jpg
Camel Meriem, Fri transfer, http://i39.tinypic.com/2eev9g5.jpg
Henri Saivet, leje, http://i44.tinypic.com/264js0o.jpg
Toni Kroos, leje, http://i44.tinypic.com/2w2qy2t.jpg
Gabriel Romano, 220.000, http://i40.tinypic.com/dmxvgw.jpg
John Mensah, 700.000, http://i43.tinypic.com/2l8w5l0.jpg
Herbert Yeboah, Fri transfer, http://i39.tinypic.com/25570xh.jpg
Junior Dramé, 800.000, http://i40.tinypic.com/4qfm6q.jpg
Filip Martin, 300.000, http://i43.tinypic.com/a2ujkh.jpg

Desuden er det lykkedes os at købe den tidligere lejesvend Vincent Acapendié for 4. mio kr.

Vores reservehold spiller nu i amatørrækken CFA-A. Nogle af de nyindkøbte spillere er købt som reserve for 1. holdet, men de er alle sammen store talenter. En spiller som Camel Mereim, som er 29 år, kommer ikke til at få mange kampe på 1. holdet, men er indkøbt til reserveholdet. Derimod er jeg helt oppe at køre over, at det er lykkedes at lokke Bolivar til klubben. Han er en stor spiller, som ikke var tilfreds med at rykke ned med Monaco. Jeg er glad for at få ham i truppen, og så endda gratis.

Vi har også forstærket os med et par danske trænere. Brian Laudrup og Ebbe Sand har sluttet sig til trænerstaben.

Træningskampene var mod ganske ukendte hold. Vi lagde ud med at tabe 3-0 til Malesh fra Bulgarien. Vi spillede ganske enkelt elendigt. Derefter vandt vi 4-1 over Vihren, og 3-0 over Chernomorets Burgas. Så fulgte endnu en dårlig kamp, hvor vi kun fik 0-0 mod Loko fra Bulgarien. Vi havde så ingen problemer med at vinde 6-0 over Bordeaux's reserver. Sidste træningskamp var mod OH Leuven fra Belgien. Vi får kun 2-2 mod dette på papiret svage hold.

Med de resultater, og spillernes indsats, lover det ikke godt for den første sæson i den bedste række. Der skal da helt andre boller på suppen.

Bookmakerne har inden sæsonstarten sat odds på 101 hvis vi bliver mestre. De mener at vi kommer til at kæmpe hårdt for at undgå nedrykning.



Ligastart
Ligue 1

Paris FC - St. Etienne 1-1
1-0 Kwabena Agouda (39)
1-1 Ismaél Bangoura (str 45)
Det er de to oprykkere der mødes i første kamp i ligaen. Vi kommer godt fra start, og har det meste af spillet i første halvleg. Desværre dummmer Distel Zola sig, og river Gomis omkuld i feltet. St. Etienne scorer på straffesparket lige inden pausen, og det påvirker vist vores unge spillere. I hvert fald sidder St. Etienne på det meste spil i 2. halvleg. Heldigvis står Fraga en rigtig god kamp i målet. Jeg var lidt spændt på hvor mange tilskuere vi kunne lokke ind til ligastarten. Det var dejligt at se et næsten fuldt stadion. 20.596 tilskuere var der til kampen.



FC Nantes - Paris FC 1-4
0-1 Damien Le Tallec (8)
0-2 Damien Le Tallec (35)
0-3 Distel Zola (58)
0-4 David Rochela (75)
1-4 Stefan Babovic (89)
Vi får vores første sejr i Ligue 1, og sikke da en sejr. Hele 4-1 på udebane. Vi spiller en flot kamp. Det er ikke til at se at det er de samme spillere, som spillede i træningskampene. Le Tallec lyner 2 gange i starten af kampen, og det slår Nantes ud. Det får et trøstmål i de sidste minutter.



Lokalopgør
Så er vi klar til vores første lokalopgør i denne sæson. Vi tager imod Paris Saint-Germain på et næsten udsolgt stadion. 24.988 tilskuere så en fantastisk kamp. PSG lægger ud sosm lyn og torden - de vil vist gerne lige vise hvem der storebroderen i dette spil. Da der er spillet sølle 7 minutter er vi bagud med 2-0!!! Først tager Thicot hånden til hjælp i feltet, og dømmeren dømmer straffe. Jerome Rothen scorer sikkert til 1-0. Kort tid efter scorer han sit andet mål på et flot langskud. Vore spillere hænger med hovedet, men kommer ind i kampen lidt efter lidt.

Thicot gør skaden god igen, da han reducerer til 1-2 på et flot hovedstød efter et hjørnespark, og efter en halv time er det Agouda som modtager en bold uden for feltet, drejer rundt, og knalder bolden op i krydset. Vi er tilbage i kampen! Første halvleg ender 2-2.

Anden halvleg er knapt kommet i gang, da Alejandro Alonso scorer sit første mål for klubben. Det er Le Tallec som lægger en guldbold til Agouda, men PSG's målmand halvklarer, med Alonso er over bolden, og får skrabt den over stregen. Vi er foran 3-2, efter at have været bagud med 2.

Desværre udligner Armand kort efter for PSG. De har hjørnespark, og Armand hopper højest da bolden kommer ind over, og header den ind til 3-3. Kampen bølger frem og tilbage, og vi har flere gode tilbud, men Mickaél Landreau står en fantastisk kamp i målet.

Da der er spillet 74 minutter spiller PSG bolden rundt på vores banehalvdel, den ender hos Asatiani, som tager chancen lidt uden for feltet. Bolden stryger ind til 3-4 - vi er igen bagud.

8 minutter før tid har vi frispark ca. 30 meter fra mål. Emmanuel Osei skyder på mål, men skuddet bliver pareret af Landreau. Den springer ud til Osei, som igen tager chancen og scorer! Vi udligner til 4-4. Da der mangler et minut har vi fået hjørnespark. I sidste sæson var vi frygtede for vores mange mål efter hjørnespark. Det ser heldigvis ud til at taktikken virker også i Ligue 1. Alonso lægger bolden ind i det lille felt, hvor indskiftede Saivet dukker og og header på mål. Han rammer overliggeren, men bolden springer ud til Thicot, som har let ved at sætte en inderside på bolden - han scorer til kampens resultat 5-4 og vi er vilde af begejstring. Sikke en kamp. Man of the match er Steven Thicot.

Paris FC - Paris Saint-Germain 5-4
0-1 Jerome Rothen (3)
0-2 Jerome Rothen (7)
1-2 Steven Thicot (15)
2-2 Kwabena Agouda (29)
3-2 Alejandro Alonso (48)
3-3 Sylvain Armand (50)
3-4 Malkhaz Asatiani (74)
4-4 Emmanuel Osei (82)
5-4 Steven Thicot (89)

Steven Thicot


Stillingen efter de første 3 kampe:
http://i44.tinypic.com/2rgnl9u.jpg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar