tirsdag den 21. april 2009

Uefa-cup Finalen - 26. del

18. maj 2011

Så kom dagen endelig. Spillerne og lederne har været spændte og nervøse hele dagen. Men vi er helt klar til den største dag i klubbens historie. På grund af det sammenpressede program i den hjemlige liga, er vi først ankommet her til Portugal i dag. Ikke den helt optimale løsning. Jeg ville gerne have været kommet et par dage før, så spillerne kunne lade op til kampen i ro og fred, og vænne sig til omgivelserne og det flotte stadion.

Estádío do dragão, Portugal
Startopstillingerne:

Første halvleg

0. minut: Dommer Adam Green fløjter kampen op. Det er Paris der sætter spillet i gang.

5. minut: Srna erobrer bolden, og afleverer til Zola. Han dribler forbi Iniesta, og finder Alonso på højre fløj. Alonso spurter op langs linien - lægger bolden ind til Le Tallec som afslutter flot, men Valdes hiver en god redning frem, og snupper bolden.

6. minut: Toto Tamuz er i position langt ude i højre side, og får bolden - løber lidt ind i feltet men bliver standset af Insúa, men får alligevel afleveret videre til Alonso, som spiller bolden videre til Le Tallec. Han skyder lidt udenfor feltet, men Valdes parerer skuddet og redder bolden i to forsøg.

12. minut: Vidal sætter et angreb i gang. Han finder Zola på midten, som hurtigt sender bolden videre til Tamuz. Han tager et træk forbi Milito og skyder, men skuddet snitter overlæggeren.

17. minut: Micah Richards begår frispark lige uden for feltet. Det er Zola som er sat til at skyde. Han gør bolden klar lidt til højre for målet. Han skyder - bolden ryger over mod det fjerneste målhjørne - Valdes er ude i fuld længde og får bolden pareret - Saivet er over den, men skyder i sidenettet.

18. minut: Et godt Barcelona-angreb sættes i gang af Xavi og Iniesta, og ender hos Eto'o som skyder. Bailly klarer samtidig med at linievogteren markerer for offside. Det er faktisk første gang vi ser lidt til Barcelona.

31. minut: Messi tryller på venstrekanten. Han dribler forbi Rochela og lægger bolden ind over. Heldigvis er Le Tallec fulgt med tilbage og kan heade bolden ud af farezonen.

39. minut: Messi er nu på højrekanten hvor han afleverer bolden ind til Eto'o. Han forsøger at afslutte men Vidal redder til hjørne. På det efterfølgende hjørnespark er det igen Vidal der, med et saksespark, får sendt bolden langt op ad banen.

Stillingen er 0-0 ved pausen.

Anden halvleg

58. minut: Vi får indkast langt oppe på Barcelonas banehalvdel. Alonso tager indkastet og sender bolden ind til Tamuz, men Insúa header den væk. Alonso opfanger bolden igen og sender et perfekt indlæg indover til Henri Saivet - Han skyder - Men Valdes hiver endnu en fantastisk redning frem, og slår bolden over overliggeren til hjørne.

59. minut: MÅL TIL PARIS. Alonso tager hjørnesparket og som så mange gange før i denne sæson, finder han Vidal i det lille felt. Vidal er kongen i modstandernes straffefelt. Han hopper ganske enkelt højest og pander bolden i mål til 1-0. Han spurter ud til vores bænk og vi får allesammen en krammer. Det er Vidal's mål nr. 35 i denne sæson! Fantastisk flot af vores centerforsvarer.

61. minut: Messi snyder et par mand på midten, og afleverer til Xavi, som finder Elano. Han finter sig forbi Rochela og skyder, men Bailly redder bolden i flot stil.

69. minut: Igen en stor stor chance til os. Vi har et rigtig godt angreb, hvor bolden ender hos Tamuz, som desværre skyder over målet.

72. minut: Denne gang er det Barcelona som spiller sig flot igennem. Det er Ronaldinho som dribler rundt på venstre fløj. Han finder Eto'o inde foran mål. Eto'o skyder og bolden rammer Vidal og er lige ved at snyde Bailly i målet. På en eller anden måde får han sig vendt rundt og slår bolden ud til hjørne.

72. minut: Barcelona skifter ud inden de tager hjørnesparket. Ud går Eto'o og Messi, og ind kommer Thierry Henry og Bojan

74. minut: Barcelona tager hjørneparket men Emana hopper op, og header bolden videre til Srna, som lægger en fremragende aflevering til Le Tallec. Den unge franskmand runder Barcelona-keeperen som om det var den letteste sag i verden og øger til 2-0. VI ER FORAN MED TO MÅL! Et dejligt kontraangreb. Denne gang er det Le Tallec's tur til at runde sæsonscoring nr. 35.

75. minut: Barcelona foretager deres sidste udskiftning. Det er Xavi som går ud, og erstattes af Yaya Touré.

77. minut: Elano opfanger bolden og sender den hurtigt videre til Touré - han er også hurtig, og afleverer til Bojan, som spiller Henry fuldstændig fri foran målet. HENRY SCORER SIKKERT OG REDUCERER TIL 2-1. Man kan sige at det har være nogle gode udskiftninger for Barcelona, da det er deres tre indskiftere som står for målet.

78. minut: Barcelona presser og presser nu. Ronaldinho er vågnet op her i 2. halvleg. Han dribler forbi Rochela, og sender en aflevering ind over, men Emana kommer til men holder for længe på bolden. Touré tackler den fra ham, og skyder - men bolden ryger forbi mål.

83. minut: Vi skifter vores to angribere Toto Tamuz og Henri Saivet ud. Ind kommer Lucas Trecarichi og Emmanuel Osei. Osei skal spille på den defensive midtbane, mens Trecarichi overtager Srna's plads på venstrekanten. Srna rykkes så tilbage som højre wingback, og får til opgave at stoppe Ronaldinho. Vi spiller så uden angribere, men Le Tallec får til opgave at ligge langt fremme på den offensive midtbane. Nu skal føringen holdes!

84. minut: Micah Richards erobrer bolden og sender den videre til Milito, som sender bolden dybt til Elano. Han finder Bojan HELT fri foran vores mål, men Bailly parerer fremragende. Bolden ryger ud til Rochela, som sender bolden op på tribunerne.

92. minut: Milito starter et langt langt Barcelona pres. De spiller med førstegangsafleveringer og vi kommer til at løbe forgæves efter bolden. Insúa tager turen op af venstrekanten forbi både Ronaldinho og Srna, og sender bolden ind over. Henry og Zola hopper op til bolden. Zola vinder duellen og header bolden væk.

94. minut: Dommeren fløjter kampen af - vi vinder Uefa-cuppen over Barcelona! Det er helt fantastisk. Alle vores spillere og ledere er ellevilde.

Efter kampen bliver Arturo Vidal udnævnt til Man of the Match.

Det er faktisk en helt fortjent sejr. Vi har det meste af spillet, selv om Barcelona presser godt til sidst. Vi er mest i boldbesiddelse og har de fleste chancer. Især i første halvleg spiller vi rigtig godt.

Det er en flok trætte men glade spillere og ledere der har pokalen med i flyet hjem til Frankrig. Et par øl bliver det da også til, men der bliver ikke festet igennem, for vi har jo allerede en vigtig kamp i ligaen på lørdag den 21. maj. Vi har slået Barcelona to gange nu i Uefa-cuppen, og bliver vi ved med at spille så godt, er det ikke umuligt at vinde mesterskabet. Men det kræver sejr i de sidste to kampe i ligaen.

Husk at den kun kan "afspilles" af FM2008.