2. feb. 2010

Vi er nu kommet forbi vinterpausen, og transfervinduet er netop lukket. Vi er kommet af med 4 spillere, og har hentet en enkelt spiller. Mere om vores handler senere. Først et lille referat af de spillede kampe.

Paris FC - RC Strasbourg 4-2
Målscorere: Henri Saivet, Thiago, Damien Le Tallec, Vincent Acapandié.
Efter nederlaget til Sochaux fik vi lidt selvtillid igen. Vi mødte Strasbourg hjemme, og sejren var aldrig i fare. Vi lukker desværre to mål ind til sidst i kampen, og jeg ærgrer mig endnu en gang over at vi ikke kan holde buret rent. Thicot bliver desværre skadet i kampen, og er ude i ca 3 uger.

RC Lens - Paris 1-0
Hold da op en ringe kamp. Vi kan slet ikke få spillet til at flyde. Det hjælper jo heller ikke på det, at Distel Zola bliver udvist allerede efter 30 minutter. Vi formår kun at skabe en enkelt sølle chance, som indskiftede Saivet misbruger.

Paris FC - AS Nancy-Lorraine 0-2
Nancy sidder på den kamp fra første fløjt. De scorer deres første mål allerede efter 4 minutter. Statistikken efter kampen, viser at de havde bolden i 61% af kampen. Vi er rystede, og kan ikke få spillet til at køre. Man of the match er vores keeper Oier Olazabal.

Stade Rennais FC - Paris FC 2-1
Målscorer: Léo Schwechlen
Vi taber for 3. gang i træk. Vi styrer ganske vist kampen, men er utroligt ineffektive foran mål i dag.
Inden denne kamp fik vi tilbudt at leje en spiller fra Lyon. Det var Toto Tamuz, som gerne ville have chancen for lidt førsteholdsbold. Han fik sin debut i dag, men uden at gøre det store indtryk, og blev skiftet ud efter ca. en times spil. Han skal nu nok få flere chancer, da han er et stort talent. Efter de tre nederlag i træk er vi dumpet ned på 7. pladsen i ligaen.

Paris FC - FC Nantes 3-0
Målscorere: Damien Le Tallec (2), Steven Thicot
Endelig fik Le Tallec gang i målscoringen igen. Han har haft en lille scoringskrise, men ser nu ud til at være på toppen igen. Der er også flere topklubber som er interesseret i ham, og har forespurgt på ham, men jeg vil ikke sælge ham. Lyon, HVS og Barcelona har forespurgt, men har alle fået afslag.
Thicot er tilbage i centerforsvaret, og kom også på tavlen. Jeg glæder mig over sejren, og allermest over at vi holder nullet.

Så starter Pokalturneringen op for vores vedkommende. Vi træder ind i turneringen nu, hvor vi er nået til 9. runde. Vi møder upåagtede Noisy-le-Sec, som lige er rykket op fra serierækkerne til Championnat National.

Paris FC - Noisy-le-Sec 2-0
Målscorere: Junior Dramé, Vincent Acapendié
Kampen er tæt på at udvikle sig til en total fiasko! Det står stadig 0-0 da der mangler 5 minutter af kampen, og en af deres angribere smutter igennem vores forsvar, og er alene med målmand Fraga. Fraga redder heldigvis i fin stil. Vi stiller op til kampen med mange reserve- og ungdomsspillere. Det er ved at koste og sejren, men heldigvis får vi scoret to hurtige mål i overtiden, og er videre til 10. runde. Dramé scorer i sin debutkamp. Han er et stort talent som jeg venter mig meget af.

Paris Saint-German - Paris FC 1-1
Målscorer: Toto Tamuz
Sæsonens andet lokalopgør ender uafgjort. Vi får en rigtig skidt start på kampen. Der er bare spillet 2 minutter da Distel Zola spænder ben for Jerome Rothen, dommeren dømmer straffespark, men heldigvis redder Olazabal skuddet. Toto Tamuz scorer sit første mål efter 5 minutter, og vi sidder derefter på kampen, og har flere store chancer i første halvleg, men kan ikke få bolden over stregen. PSG udligner til 1-1 efter lidt tilfældigt spil i feltet. Vi får ikke sparket bolden ordentligt væk, og må nøjes med det ene point.

Kvartfinale i ligacuppen
AS Nancy-Lorraine - Paris FC 0-1
Målscorer: Lucas Trecarichi
Steven Thicot udvist

Vi får revance for det ærgelige nederlag i ligaen for ca. halvanden måned siden. Vi skifter taktik i forhold til sidste gang vi mødte dem, og det giver bonus. Dejligt at se at vi igen holder buret rent, endda selvom Steven Thicot bliver udvist efter 55 minutters spil. Vi er videre til semifinalen i ligacuppen, hvor vi trak FC Lorient.

Paris FC - Caen 3-0
Målscorer: Damien Le Tallec (3)
Hattrick af Le Tallec, og endnu en kamp hvor vi lukker af i forsvaret. Le Tallec scorer til 1-0 allerede i det første minut, og det kommer Caen sig aldrig over.

SC Bastia - Paris FC 0-1
Målscorer: Steven Thicot
Thiago udvist
Bundproppen Bastia giver overraskende meget modstand. Le Tallec brænder straffespark efter 48 minutter, og vi kan bare ikke få bolden ind over stregen. Det kan Bastia heldigvis heller ikke. Thicot er tilbage efter endt karantæne, og dukker op i overtiden, og scorer til 1-0 efter hjørnespark. 3 point på kontoen, og et rent bur mere til statistikken. Oier Olazabal er man on the match.

Paris FC - Olympique de Marseille 0-0
Efter 3 sejre i træk, skal vi møde Marseille. Jeg havde på forhånd frygtet den kamp. Marseille har rigtig mange stjernespillere, bl.a. Gaël Givet, Lorik Cana, Jefferson Farfan, Rafael van der Vaart, Samir Nasri og Djibril Cissé, og vi kan være godt tilfredse med det ene point. Det blev en meget lige kamp, med flere gode tilbud til begge hold. Lejesvenden Toni Kroos blev Man of the match. Det er helt vildt: 4 kampe i træk uden at vi lukker mål ind. Jeg er en glad mand!

Pokalturneringen 10. runde
Paris FC - Valensiennes FC 3-1
Målscorere: Damien Le Tallec (2), Lucas Trecarichi
Valenciennes har faktisk overtaget i kampen, men det er os som scorer målene. Le Tallec spiller igen en god kamp for os. Han er bare 19 år, men allerede en helt fantastisk spiller.